Begeleiding bij de bouw van je passiefhuis

Wij kunnen je helpen bij de bouw van je passiefhuis. Als gecertificeerd bouwer en gecertificeerd installateur weten we wat er komt kijken bij het inrichten van je passiefhuis en leveren we over het hele traject de begeleiding van de bouw of renovatie van je passiefhuis.

Waarom is begeleiding nodig?

Je hebt een architect in de hand genomen, een aannemer en wij verzorgen je installaties. Als begeleider en adviseur zijn we zo vroeg mogelijk in het proces al betrokken. Het is namelijk belangrijk dat alle partijen goed samenwerken. Alleen dan halen we de hoge eisen die aan een passiefhuis gesteld worden.

Dit doen we als bouwbegeleider

 • Programma Van Eisen, ontwerp of technische omschrijving maken
  In een programma van eisen staan de inhoudelijk eisen en wensen van alle betrokkenen.

 • (Onder)aannemers selecteren
  We werken samen met verschillende bedrijven waarvan wij zeker weten dat zij je passiefhuis goed kunnen bouwen. Heb je zelf een bedrijf op het oog, dan adviseren we je graag.

 • Tekeningen van de architect beoordelen

 • Een begroting beoordelen of maken
  Bij een passiefhuis is het ook belangrijk dat het huis betaalbaar is. Met onze ervaring kunnen we prima een begroting beoordelen of maken.

 • Met uitvoerende partijen onderhandelen
  Wil je zelf onderhandelen? Geen probleem. Of wij doen dat voor je.

 • De voortgang van het werk bewaken

 • Meerwerk beoordelen
  Een bouwproces kan altijd anders lopen. Wij kunnen beoordelen hoe het zit met meerwerk.

 • Bouwvergaderingen organiseren, inclusief vastlegging
  Bij een bouwvergadering zitten alle partijen om tafel en bespreken we de stand van zaken.

 • Oplevering begeleiden
  Als het huis klaar is, volgt de oplevering. Het moment dat je met het bouwteam je huis gaat bekijken of alles naar wens is. Wij lopen en beoordelen met je mee.

 • Informeren en aansturen
  Tijdens de bouw wil jij graag weten hoe het gaat. Wij zorgen voor de aansturing van het team en informeren over en weer naar de stad van zaken.

Wat kost begeleiding?

De bouwbegeleiding van een passiefhuis is een intensief proces en kost meer uren dan de bouwbegeleiding van een standaard huis. Voordat we met je passiefhuis beginnen, ontvang je van ons een offerte voor de bouwbegeleiding.

Dit levert begeleiding bij de bouw van je passiefhuis je op

Je wilt een passiefhuis dat niet alleen voldoet aan de eisen die gesteld worden, maar vooral voldoet aan de eisen die jij stelt aan het huis. Als wij de bouw begeleiden dan is het huis een comfortabele plek om te wonen, naar jouw wensen. √Čn betaalbaar.